За нас
Добре дошли

 

Logo
Logo

„ Зад всеки жив човек в сегашният момент стоят тридесет призрака, защото такова е съотношението между броя на живите и броя на мъртвите. От зората на времето до наши дни около сто милиарда човешки същества са тъпкали планетата Земя.
Тази цифра е интересна, защото по едно странно съвпадение нашата Галактика – Млечният път, се състои отприблизително сто милиарда звезди. Така, че за всеки човек, който е живял на този свят, блести по една звезда.”

Из „Одисея в Космоса 2001”  Артър Кларк

 

Добре дошли при звездите. Ние всички сме звезди, но не измислени холивудски, а истински, изгрели в часа на раждането си и светещи постоянно. Различаваме се само по интензивността и цвета на светлината.

 

Човешкият живот е миг в сравнение с безкрайността на Вселената. Но ние не живеем само сега. Ние сме живели преди, още преди създаването на нашата планета Земя и на Слънчевата ни система, и ще живеем и след като те еволюират и се променят. Ние също се променяме, развиваме се, помъдряваме и еволюираме бавно.

Ако повярваме в прераждането, тази картинка ще ни се види нормална и естествена. Нищо в природата не се губи / и ние също /, само се видоизменя и продължава да съществува в други форми и същности.

Horoscope

Нека да погледнем на Живота и Зодиака като на забавление. Подходящо е сравнението с Лунапарк. Представете си едно виенско колело и 12 люлки – отговарящи на 12-те зодиакални знаци. Всеки път се прераждаме в различен зодиакален знак и преживяваме различни опитности. Така придобиваме знание и мъдрост разглеждайки живота от различни гледни точки. В нашата люлка / семейството и приятелите ни / сме все близки, само дето всеки път си разменяме ролите. Например, ако сме били непослушни деца на съвестни и грижовни родители, в следващото си прераждане ще си разменим местата и т.н.. / ами, ако сме грижовни родители на съвестни деца, какви ли ще сме следващият път?/. Така се учим и си помагаме в израстването и развитието.

На страниците за Астрология ще намерите много информация за езотеричната страна на живота. Думите вървят в градация и разказват за материята, душата и духа. Идеята е да поговорим за последните две думички, да открием и осъзнаем, че две трети от нещата са в сферата на фините светове, на невидимото за очите, но реално съществуващо в нас и около нас. Ако и вие мислите в тази посока или поне едно изречение ви напомня нещо близко и познато, значи това е вашата страничка.

ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ ЗВЕЗДИТЕ !!!

 

На тези страници ще ви предложим много астрологична информация и възможности за изработка на хороскопи.

Разгледайте нашата секция с информация за зодиакалните знаци. Предлагаме ви много подробна информация за всяка зодия.

В секцията  Родените 2012 всеки месец ще публикуваме хороскоп за децата родени през 2012 година под съответния зодиакален знак. За родените през 2011 съответно секцията е тук.

Можете сами да си определите асцендента с известно приближение от секцията ни Определяне на асцендент.

 
За астрологията и моите пътища към нея

   Винаги съм обичала да гледам вечер, в ясно време, звездното небе. По-късно открих защо. Човек е гражданин на Космоса и връзката му със звездите е откакто се помни.

   Като ученичка открих научно-фантастичните романи. Имам и до сега любими книги сред тях. Имаше едно, единствено за времето си, списание „Космос”, за звездите, Вселената около нас и над нас, което четях с интерес. Там за първи път видях снимки на звезди, галактики и т.н. и всичко нова много ме привличаше и впечатляваше.

    В гимназията се записах в курс по астрономия към един младежки клуб. Водещ беше един млад учител  /може би току що завършил / по физика и астрономия - Агоп Бохосян. Той видимо си обичаше работата и най-вече астрономията, защото ни разказваше с такава жар за Космоса, че ние се запалихме и навлязохме в дълбините на науката с лекота и нестихващ интерес. Този човек не се задържа дълго при нас, мисля че когато откриха обсерваторията на връх Рожен той отиде да работи там. И ако не се лъжа още е някъде там, по-близо до Космоса. Изпращам му поздрави и благодарности, затова че ми показа вратите към Космоса. Това с времето ми помогна да намеря и разбера себе си и света наоколо.

     По онова време прочетох цялата възможна литература от библиотеката на български и руски за звездите. Още пазя записките от една книга с практична насоченост за наблюдение на Космоса – двойни звезди, мъглявини, метеорни потоци и др. групирани в три категории - за наблюдения с просто око, с бинокъл и с любителски телескоп. Тези записки преминаха през ръцете и интересите на моите деца. Купихме си телескоп и така всяка лято /тогава е топло и най-приятно за наблюдения / градината на вилата на северното крайбрежие, ставаше обсерватория. Да не говорим за последното пълно слънчево затъмнение / видимо от бреговете около нос Шабла / тогава имахме  гости от цялата страна. Оборудвани с телескоп, със специални очила, наблюдавахме целия процес от начало до край директно и на един специално направен от сина ми екран / върху един бял чаршаф / в градината. Незабравимо преживяване!    

   Започнах да се интересувам от астрология преди повече от 15 години. Тогава установих, че имам проблем с отглеждането и възпитанието на децата. Не можех да се справя със стандартните методи на възпитание, а не исках да прилагам „старата школа” на моите родители, баби и т.н. Така потърсих нестандартното. Помолих един приятел – д-р Рангелов, който се занимаваше с астрология, да ми направи хороскопи на децата. Той, като един истински учител ми каза: „ Ето, сега ще ти покажа как се чертаят и изчисляват хороскопите и ти сама ще си ги направиш. Пък после ще ги разгледаме и обсъдим заедно.” Така се запознах и запалих по науката астрология. Открих, че в тези странни, на пръв поглед кръгчета, изпълнени със символика, има доста истини и са приложими на практика.

    Много бавно и постепенно открих, за себе си, че това работи и показва доста от скритите страни на човека. Имаше много малко литература по темата. С годините се издадоха и натрупаха достатъчно книги. Отначало ми беше много трудно да се ориентирам в символите и характеристиките на отделните елементи в хороскопа. Струваше ми се едно голяма джунгла, че никога няма да мога да се оправя в нея. А и защото не мислех да и се доверявам много.

    Започнах да правя хороскопи на всичките си познати и приятели и да си ги събирам, за да имам примери, когато чета и да сравнявам. Така събрах няколко папки със звездни карти. През първите години не си вярвах много. Аз, лично за себе си, проверявах много от събитията в живота и търсех обяснения в движението на звездите по колелото на хороскопа ми. Открих, че не всичко е задължително да се случи. Приех предсказанията за пътеки по които можеш да тръгнеш, като възможности в живота, но ти сам решаваш на къде да тръгнеш и по кой път да минеш. Не се превърнах в онези, вманиачени в астрологичните прогнози хора, дето не тръгват сутрин без да си видели хороскопа.

    Когато правя на някого хороскоп искам лично да се срещна и да обсъдим темата. За мен интерпретацията на звездната карта е разговора с човека, с въпроси  и отговори  от двете страни. Това е събеседване, в което трябва да обясня колко многопластов е хороскопа и да разбера / понякога само за себе си / на какво ниво в развитието си е притежателят му в момента. Да открием колко път е извървян по колелото на съдбата и какво още може да се използва и подобри в живота, през погледа на звездите.

   Срещнах две много точни изречения, докато подготвях текстовете за сайта:                                            

   „Зодиакалните знаци е трудно да бъдат обяснени само със земен език, защото езикът на звездите не може да бъде схванат от интелекта, нито само чрез земни думи.

     Знаците най-добре се разбират, като се наблюдават различни хора, родени под тяхното влияние.”

     Моите странички за зодиите подготвих с помощта моя скромен опит в астрологията и на базата на текстове от :

„Медитации върху знаците от зодиака” от Джон Джоселин

„Астрология и астропсихология за всеки” от Светла Балтова

„Въведение в астрологията” от Авесалом Подводни

 
Името на сайта

     Когато търсех име на сайта се порових в Астрономията, Астрологията и други книги касаещи звездите. Ето какво наклони везните към Вега.

     Малко астрономия: из „Митове и легенди за съзвездията” от Ангел Бонев

     Звездата Вега от съзвездието Лира е една от трите най-ярки звезди на лятното небе. Участва в така наречения летен триъгълник, който е равностранен и се образува от звездата Вега от съзвездие Лира, Денеб - от Лебед и Алтаир - от Орел. Намира се много лесно.

    Съзвездието Лира принадлежи към малките съзвездия, но с красотата си привлича погледа. Най-добре се вижда от май до ноември. В ясна и безлунна нощ в съзвездието Лира могат да се видят с просто око около 50 звезди, но само пет от тях са по-ярки. Най-ярката Вега е от нулева звезда величина и е четвъртата по яркост звезда върху цялата небесна сфера.

     Най-ярките звезди, съединени с линии, образуват характерна фигура, нещо като ромбоид / правилен паралелограм /, в горния връх на който блести звездата Вега. Тя принадлежи към сините гиганти. Диаметърът и е 2,5 поти по-голям от диаметъра на Слънцето.

     Малко на североизток от Вега  в  ясна и безлунна нощ се вижда с просто око двойната звезда епсилон от Лира. Виждат се две слаби звездички от пета звездна величина, близко една до друга / ъгловото разстояние между тях е приблизително 3,5 минути /. Това е една от малкото двойни звезди, които се виждат с просто око. Дори можете да си направите тест за добро зрението – ако различавате, като се вгледате, двойната звезда в ясно време, значи имате отлична зрение. В най-обикновен телескоп, обаче, се вижда, че всяка от компонентите на звездата е двойна, т.е. епсилон от Лира е четворна звезда, в която компонентите са сини гиганти, подобни на Сириус.

     Близо до звездата Вега от Лира е радиантът на метеорния поток Лириди, който се наблюдава от 19 до 24 април. Максимумът на потока е на 21 април, когато се наблюдават по около 10 метеора на час.

     Малко фантастика: из „Енергийни благословии от звездите” от Вирджиния Есен и Ъруин Фюрест

      Вега е най-ярката звезда в съзвездието Лира и се намира на 26 светлинни години от Земята. Тя е 58 пъти по-ярка от Слънцето. Това е първата звезда, която е била фотографирана / Харвардската лаборатория през 1850г./.

      Веганите / същности населяващи Вега / са една от групите, които са свързани от най-дълго време с планетата Земя. Те работят с голям брой енергии от природата, в това число с енергиите на дърветата, кристалите и скалите / особено гранита /. В исторически аспект веганите са играли основно роля в работата с енергийните центрове и земната функционална мрежа, в частност със сърдечната чакра на Земята. Приблизително от 1500 г. сл.Хр. те вече не играят такава водеща роля. През следващите няколко века отново ще излязат на преден план.

      Те са ориентирани към изкуството и са изучавали много подробно творческите процеси. Тяхната култура цени високо красотата. Веганите обичат особено силно музиката и са много умели в нейното използване за духовни цели, състоящо се в пробуждането на „звука на душата” на даден човек. Всъщност в древна Елада, както и в други култури, Вега била наречена „звездата на арфата”, указание за митичната седемструнна лира на Хермес.