Как бързо да определим асцендента си?

Асцендентът е изгряващия зодиакален знак на хоризонта в часа на раждането. Това е другият ключов знак, освен слънчевия – зодията, който определя начина по който ще изглежда и ще се представя човек. Затова освен зодията е важно да се знае часът на раждане, за да определите Асцендента.

Асцендентът се променя на всеки два часа от денонощието, но е установено, че не варира  в зависимост от годината. Няма значение през коя година сте се родили, можете да определите Асцендента си по месеца, деня и часа на раждане. С таблицата можете да определите приблизително в кой знак на Зодиака се намира Асцендента. В таблицата е отбелязан приблизителният градус с цифра и зодиакалния знак с трибуквено съкращение. Ако Асцендента се намира на границата между два знака / например на 29 или 1 градус на знака / и не можете да определите в кой точно знак е Асцендента, можете да се обърнете към астролог за повече информация и прецизно изчисление на хороскопа. Таблицата е предназначена за бързо намиране на приблизителния Асцендент.

Ако желаете точно определяне на вашия асцендент, както и разположението на планетите в часа на Вашето раждане и прогноза за Вас, погледнете нашата страница Изготвяне на хороскопи - Рожденният хороскоп е това което търсите.

продължава>
 
Асцендент за родените през Януари
продължава>
 
Асцендент за родените през Февруари
продължава>
 
Асцендент за родените през Март
продължава>
 
Асцендент за родените през Април
продължава>
 
Асцендент за родените през Май
продължава>
 
Асцендент за родените през Юни
продължава>
 
Асцендент за родените през Юли
продължава>
 
Асцендент за родените през Август
продължава>
 
Асцендент за родените през Септември
продължава>
 
Асцендент за родените през Октомври
продължава>
 
Асцендент за родените през Ноември
продължава>
 
Асцендент за родените през Декември
продължава>