Как бързо да определим асцендента си?

Асцендентът е изгряващия зодиакален знак на хоризонта в часа на раждането. Това е другият ключов знак, освен слънчевия – зодията, който определя начина по който ще изглежда и ще се представя човек. Затова освен зодията е важно да се знае часът на раждане, за да определите Асцендента.

Асцендентът се променя на всеки два часа от денонощието, но е установено, че не варира  в зависимост от годината. Няма значение през коя година сте се родили, можете да определите Асцендента си по месеца, деня и часа на раждане. С таблицата можете да определите приблизително в кой знак на Зодиака се намира Асцендента. В таблицата е отбелязан приблизителният градус с цифра и зодиакалния знак с трибуквено съкращение. Ако Асцендента се намира на границата между два знака / например на 29 или 1 градус на знака / и не можете да определите в кой точно знак е Асцендента, можете да се обърнете към астролог за повече информация и прецизно изчисление на хороскопа. Таблицата е предназначена за бързо намиране на приблизителния Асцендент.

Ако желаете точно определяне на вашия асцендент, както и разположението на планетите в часа на Вашето раждане и прогноза за Вас, погледнете нашата страница Изготвяне на хороскопи - Рожденният хороскоп е това което търсите.


В таблицата са дадени месеците, датите през три дни и „часовник” с 24-те часа в денонощието. Ако сте родени през първите 30 минути на часа, погледнете предния час. Например, ако сте се родили в 3ч.15м. , използвайте за определяне на Асцендента предния цял час – в случая 3ч. Ако сте се родили точно на тридесетата минута от часа или след нея, ползвайте следващия час от часовника и погледнете знака от Зодиака написан след него.

Всяка клетка от таблицата показва на колко градусите в съответната зодия е асцендентът Ви. Не забравяйте, че по този начин може да определите само приблизително асцендента.

Легенда:

Използвани са следните съкращения на зодиите за съкращаване на таблицата:

овен ОВН
телец ТЛЦ
близнаци БЛЗ
рак РАК
лъв ЛЪВ
дева ДЕВ
везни ВЗН
скорпион СКР
стрелец СТР
козирог КЗР
водолей ВДЛ
риби РБИ