Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109
Препоръчваме ви
Банер
Банер


Прогноза за 2011 година

От незапомнени времена наричат астролозите звездобройци. Те наистина са наблюдавали небето и са броели звезди, движението на планети, фазите на Луната, слънчеви и лунни затъмнение и др. и са ги записвали. Тяхната работа е била много важна и отговорна за живота на хората. Ползвали са се със статут на учени, философи, мислители и мъдреци. Били са върховни жреци и най-приближени на управниците. Астрологията е наука за Звездите, Небето и неговото отражение на Земята и хората.

От астрономията се знае за 11-те годишни цикли на Слънцето, свързани с неговите слънчеви петна. Те се виждат върху диска на Слънцето и могат да се наблюдават сутрин след изгрева със специален филтър на телескопа. Това е само един от многобройните цикли в природата, които се наблюдават от хилядолетия.

2011 година е първата от един такъв нов 11 годишен цикъл на Слънцето. Когато се върнем назад във времето намираме 2000 година за начало на предния цикъл и най-интересното – 1989 година с още 11 години назад. Последната година, помним всички, е на най-големите промени в близкото ни минало за нас и за света наоколо. Използвайки тази аналогия, може да се каже, че 2011 година ще е едно ново начало. Ако разгледаме целия цикъл до 2021 година, като вземем за отправна точка 1989 година, ще са изминали 33 години от началото на прехода, както официално го наричат и както всеки от нас го е усетил като по-голяма или по-малка промяна в живота. Ето, това прилича на Христовата възраст на времето на промените и си мисля, че най-после ще се намери смисълът и значението на всичко, което претърпя почти революционно развитие през тези години.

И така, какво ни очаква през 2011 година – ново начало, последната третина или финалната права към новото време, което се представя като Ерата на Водолея. Очакват ни много интересни събития. Според мен няма да има бурни революционни събития, както през първите години на прехода. Е, тук там може да има вълнения, протести или по-скоро импулсивни събития, предизвикани за да се защити дадена кауза или личност по върховете на държавата, но това не е нещо ново. Промяната ще се усети, по-скоро на вътрешен план. Във все повече глави и сърца ще „светне лампичката” на любовта, взаимността, приятелството, чувството да усетиш другия, да му се притечеш на помощ, когато е в безизходица – материална и духовна. Хората ще проявяват щедрост, ще има бурни благотворителни акции, които ще бъдат по-скоро атрактивни прояви, но все пак ще са капки в морето от безразличие.

 

Ще се заговори за лечебната сила на музиката. Музикантите, хората за които тези години донесоха почти забрава, ще започнат да се реализират като музикални терапевти. Музиката ще се окажи свързващото звено между материята и духа. Може да се окаже, че преподаването на музика може да бъде и доходно занимание, когато музиката се превърне в панацея / лекуваща всичко / за човечеството.

Всяка година Новата година започва когато Слънцето са намира в знака на Козирога. Това е време за равносметка за изминалата и планиране на идващата година. Козирогът е много важен с това, че винаги си поставя високи цели и намира време и сили да ги постигне, не се отказва, колкото и да трябва да чака или да се катери по стръмното. Най-важното в това време е да си поставяме високи цели!

През 2011 година имам отново възможност да се отърсим от стари и неработещи модели на поведение, мислене, отношения и чувства. В интервала от 2008 до 2024 година Плутон – реформатора и революционера ще бъде в знака на Козирога. Плутон е висшата октава на Марс и олицетворява висшето мъжество и безстрашие. Последните думи най-добре охарактеризират времето до 2024 година.

От 1998 до 2011 година Нептун е във Водолея – най-човеколюбивия знак на Зодиака. А от 2011 до 2025 година ще премине в знака Риби – сферата на музиката, мистиката, интуицията и „жертвата” за другия. Това ще е време на бурни духовни движения и стремеж към единно съзнание.

Уран - планетата на Висшия / космически / разум, на Астрологията, на епохата на електричеството, компютъра, представена като блестяща мълния, ще бъде в съзвучие с Юпитер в края на знака Риби. Това ще донесе „възраждане” на икономиката, а широките международни връзки ще помогнат на човечеството да си справи с хаоса от така наречената икономическа криза.

Първоначалното чувство, че си сам сред тълпи от хора, че всичко и всички те ограничават и потискат, че няма развитие и света е едно студено и тъмно място, ще се размият в утринните лъчи на Слънцето, в меката светлина на Луната, в любовта на Венера, която знае как да направи красиво всичко, до което се докосне. Тази година заложете на Венера!

Ще има и бурни Марсови изблици. Това е нормално, когато има промени и тихи революции. Хубавото на Марс е, че е много активен, бърз, но кратък в действията си. Промяната и неизвестното може да предизвикат страх и агресия у хората. Незнанието е главната причина за това поведение. Когато се покачи адреналина има два варианта на поведение – влизаш в боя или бягаш. Марс в знака на Козирога, много близо до Слънцето, ще влияе на висшите слоеве на обществото, на хората на върха на властта и на техните приближени. Обикновения човек ще се радва на активна физическа дейност, бодър дух и ще се опита да вмести здрав дух в здраво тяло.

Ние, сегашните разумни жители на Земята, сме живели все във време на промени, на преход и на явни и скрити революции. Щом до сега сме оцелели, развивали и помъдрели, то няма какво да се притесняваме за идните години на следващия преход – най-важния – промяната отвътре и нейната видима изява – промяната в отношението ни към хората, природата, Земята като цяло, Небето и Космоса.

Не забравяйте за поглеждате към звездите!

Здрава и успешна Нова година!

 

Милена Христова

звездоброец